Üdv minden Ducati tulajnak!
Egy hete vettem egy Monster 695-öt.
ezlenne az észrevételem,hogy a kuplungom nagyon fenntfog,és mintha meg-meg csúszna néha.
szerintetek,ezt hogyan lehet orvosolni?utánállítással essetleg,vagy lamellacserével?
előreis köszi a segitséget!
Üdv a klubban
Nem csúszik az, pontosan emlékszem amikor én is megvettem a 695 -t, rettenetesen fura volt hogy nagyon fent fog. Állítani nem igazán tudsz a fogási ponton mivel hidraulikus. A megoldás az, hogy veszel Ebay -en fillérekért állítható Fék és Kuplungkart (kinai cuccot, tökéletesek 30-50$ -ért megvan a pár), és rögtön szépen beállíthatod középtájékra a fogáspontot.
Egyébként a csúszást úgy tudod ellenőrzni, hogy mész a motorral felváltasz a legnagyobb sebességi fokozatba és alacsonyabb fordulaton mondjuk 3000 körül húzzál egy teljes gázt. Ha ekkor a motor felpörög de nem gyorsul a motor ehhez mérten eleget akkor valóban csúszik.
De az én tippem az hogy csak szokatlan a magas Ducatis fogáspont.
Szia Vicctor!
köszi a választ!
hátigen,baromifura az a fogáspont a kuplungnak.
De,ha ugynézem ahogy Te mondtad,nincsjele a csúszásnak!
megkell szokni,szó szerint:)
Tipikus Ducati,ahogy mondják.
Nameg,a japánosok elvannak szörnyülközve hogy hogy "csörög-zörög":)
ezt szeretni,vagy utálni lehet!
Hát,nekem sikerült megszeretnem,igaz,ma egy hetes csak,de nemadnámel semmiért:)
köszi a segítséget!
szép napot!
Ha zavar hogy rángat és köhög a 695 alacsony fordulaton akkor ez megoldja a problémádat hamar és olcsón:
http://www.fatduc.com/
Én is beépítettem és nagyon rendbe jött az egész.
Illetve én még 2 foggal nagyobbra cseréltem a hátsó fogaskereket, hogy lehessen értelmesen közlekedni vele 2-es fokozatban