én nagyon örültem, hoyg végre ABS-es motorom van, de nem vagyok annyira magabiztos. Jók ezek a videók, de:
- az a csávó ugyanúgy parasztféket húz, vagy adagolja?
- ha besatuznak előttem és reflexből rátépek, akkor sem esek pofára?
Az ABS tesztnél "parasztféket húzol", fontos, hogy ne pumpáld a féket (mint az mondjuk ABS nélkül tennéd), hanem konstans fékerőt alkalmazz, a többit teszi a technika
"- ha besatuznak előttem és reflexből rátépek, akkor sem esek pofára?"
A legegyszerűbb, ha tiszta környezetben kipróbálod hogyan viselkedik satufékre. Elvileg a rendszer képes arra, hogy egy bizonyos első/hátsó keréksebességkülönbségkor (konkrétan a hátsó, levegőbe emelkedő kerék nagy gradienssel belassul az elsőhöz képest), akkor elvesz fékerőt, hogy ne ess pofára. De simán lehet benne perdületszenzor, ami szintén érzékeli a motor előrebillenését --> szintén visszavesz a fékerőből.
Kurva jó dolgok ezek, csak beállítások kérdése, neked mi felel meg, nem véletlenül állítható a Ducati Traction Control is, ami ugye egy baromira elbaszott, DTC elnevezés, ami mindenhol máshol a járműiparban DTC, mint Diagnostic Trouble Codes ~ kvázi paraszthibakód, pl a check engine lámpa, valami leföldelődött, stb.
Mondjuk 2 éve voltak ezek a dolgok, azóta már sokat fejlődött minden, és én is rosszul emlékezhetek már

na majd biztos kipróbálom a satuféket

3.6 millió okom van rá, hogy tartsak az ilyen tesztektől
én vállalom hogy lúzer vagyok, a hyperrel úgy estem pofára, hogy nem adták meg az elsőbséget, besatuztam, a remek versenyfékek tették a dolgukat, és megállították az első kereket. a motor többi része nem így döntött, a kormány bebicsaklott én meg a testemmel védtem a motort, nehogy koszos legyen a földön.
ha lett volna abs-em lehet megúszom,v agy senki sem tudja mert én vagyok a balfasz Semmi bajod nem lesz, nyugodtan satufékezz próbaként egyenesen haladva (Akár úgy, hogy próbaként egyre erősebbeket fékezel). Ha emelkedik vészesen a motor feneke, úgyis visszaveszed. Én az új rendőrségi BMW-n csináltam többször is, meglepően hülyebiztosak ezek a rendszerek
Láthatod a vizes videókon is milyen stabil marad a multi, száraz betonon meg főleg az lesz.